nana johari

April 28, 2012

Freebies : Photoshop Textures VII [ Design ]


Assalamualaikum.

Aku ada cakap tadi aku nak bagi texture. Sorry kali ni tak banyak. Aku buat lain-lain design, so ada tiga je. Lol. Pandai-pandai lah korang tukar warnanya . 

700x500 . Aku tak tahu samada sesuai untuk dijadikan background or just sesuai untuk side graphics. Korang test test je la . Seeloknya, gambar yang nak diletakkan atas texture aku ni, di setkan modenya kepada color burn or multiply. Ikut kesesuaian.

dont re-freebies

http://i.imgur.com/QH8Fr.png

http://i.imgur.com/KgqHd.png

http://i.imgur.com/IgzxV.png

Done. Click pada image untuk pembesaran. Enjoy.
Kalau ambik, sila komen kat entry ni ._. terima kasih.

Adios.

April 23, 2012

Audioplay Music Player



Assalamualaikum.

Memandangkan ada lah beberapa kali aku nampak soalan ni, so aku ambik keputusan nak buat tutor. Lagipun pendek je tutorialnya lol. Buat music player macam aku pakai ni,


Firstly, korang ikut step macam dalam tutor ni sampai ke step copy direct link.


Lepas tu refer tutorial dalam entry ni semula. Lepas dah copy direct link macam aku ajar dalam tutorial atas tu, korang masuk website INI

Scroll ke bawah, nanti akan nampak macam ni,


Paste direct link yang korang copy tadi tu ke dalam kotak yang disediakan. Lepas tu korang tick lah mana-mana yang patut. Dah selesai, korang tekan generate code. Dan copy lah code yang tersedia di tepi tu.

Nak paste code tu, tekan Dashboard > Design > Add a gadget > HTML Javascript . Dan paste.
Dah siap.

Adios.

April 14, 2012

Freebies : Photoshop Textures VI [ Design ]


Dont refreebies

Assalamualaikum.

700x600 . Sesuai dibuat side graphic sahaja. Kalau nak buat background tu, aku tak sure lah lawa ke tidak. Sila main dengan mode layer kalau nak dapat hasil yang lebih baik. 

http://i.imgur.com/sfqm7.png

http://i.imgur.com/cCmDp.png

http://i.imgur.com/UUAyi.png

http://i.imgur.com/NoZoz.png

http://i.imgur.com/v0tAO.png

Kalau ambik sila komen :)
Adios